Handen af van de Wijkse cultuur!

VERKEERDE BEZUINIGING

Op 31 oktober a.s. stemt de gemeenteraad in Wijk bij Duurstede over het voornemen om het Cultuurfonds Wijk bij Duurstede te elimineren. In 4 jaar tijd wordt het gehele budget voor culturele startups wegbezuinigd. Hierdoor wordt het nagenoeg onmogelijk om nieuwe projecten van de grond te krijgen, terwijl er toch al zo weinig budget beschikbaar is.

BELANGRIJKE FUNCTIE

Het Cultuurfonds Wijk bij Duurstede bestaande uit vijf door het College van B&W benoemde vrijwilligers, helpt initiatiefnemers om nieuwe aanvragen voor culturele projecten in te dienen en brengt hierover advies uit aan de wethouder van cultuur. Dergelijke aanvragen dienen aan meerdere criteria te voldoen. Zonder het Cultuurfonds wordt het voor veel partijen nog lastiger om een budgetaanvraag bij de gemeente in te dienen.

BEHOUD WIJKSE CULTURELE LEVEN

Wij vinden het opheffen van het Cultuurfonds onacceptabel omdat het tot een uitholling van de Wijkse kernwaarden zal leiden. Onze cultuur die tot in de wijde omtrek wordt gewaardeerd, dreigt nu kind van de rekening te worden. Laat daarom uw stem horen.

Onderteken de petitie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.